• +359 888 00 61 67
  • calm_life@abv.bg
  • Пон-Съб: 09:30ч-17:30ч

За нас

Фондация “Спокоен живот”
Image

Кои сме ние

Фондация “Спокоен живот” е неправителствена организация с нестопанска цел, регистрирана към Министерството на труда и социалната политика в Агенцията за социално подпомагане. Мисията ни е да подкрепяме възрастните хора в България, особено онези от тях, които са най-уязвими поради болест, изолация и бедност. Визията ни е за общество, в което възрастните хора изживяват старините си пълноценно; в което на тях се гледа не като на излишно бреме, а като на майки и бащи, с уважение и обич.

Image

Деко Бойчев

Председател
Image
01

Нашата мисия

Нашата мисия е да подкрепяме възрастните хора в България, особено онези от тях, които са най-уязвими поради болест, изолация и бедност.
02

Нашата визия

Нашата визия е за общество, в което възрастните хора изживяват старините си пълноценно; в което на тях се гледа не като на излишно бреме, а като на майки и бащи, с уважение и обич.
03

Как помагаме

Ние осигуряваме комплексна грижа за болни и самотни възрастни хора там, където те се чувстват най-добре – в собствения им дом.

Защо ни има

Възрастните хора са една от най-уязвимите групи в нашата страна. Огромна част от тях са притиснати до стената – един милион и двеста хиляди българи над 65-годишна възраст “преживяват” със 155 лева на месец. За сравнение, статистиката сочи, че месечната издръжка на бездомно куче в приют у нас е почти два пъти по-голяма – 300 лева на месец.

Освен бедността, възрастните българи се борят и с изолацията – все по-голяма част от тях са изоставяни от близките си и единствената им алтернатива за оцеляване стават старческите домове. Голям брой възрастни, особено в малките градове и селските райони, са съвсем сами – без близки хора, без достъп до основни услуги, без възможност да се грижат сами за себе си.

Как помагаме

Ние осигуряваме комплексна грижа за болни и самотни възрастни хора там, където те се чувстват най-добре – в собствения им дом.

Нашите специално обучени асистенти подкрепят възрастните хора във всичко, от което имат нужда, за да живеят достойно – поддръжка на жилището, медицинско наблюдение и грижи за здравето – поставяне на инжекции, напомняне за редовното взимане на предписаните лекарства, пазаруване и готвене, както и много други услуги.

Подкрепете ни

За да можем да подкрепим повече нуждаещи се възрастни хора, се нуждаем от Вашата подкрепа.

Срещу месечна сума, определена от Вас, можете да осигурите качествена всекидневна грижа за един възрастен човек в нужда и да му помогнете да изживее дните си с достойнство.

А тъй като административните разходи на фондацията са осигурени, ние гарантираме, че всеки лев, който дарите, ще бъде използван единствено и само за директната подкрепа на възрастните хора, за които се грижи нашият екип.

Благодарим Ви за подкрепата!

Банковата ни сметка е :

Фондация “ Спокоен живот“
BG06UNCR70001522468700
BIC: UNCRBGSF

Банка: Уникредит Булбанк АД
Основание за превод: Дарение в помощ на възрастен човек

Нашият екип

Свържете се с нас и разберете как може да ни подкрепите

Деко Бойчев

Председател

Емилия Бойчева

Мениджър Проекти